Rovinj Croatia Adriatic Sunset  - anikinearthwalker / Pixabay

Letní dovolená v Chorvatsku: Jak se připravit na cestu a užít si zasloužený odpočinek?

Dovolená je jednou z mála období, kdy si můžete doopravdy odpočinout a zrelaxovat své tělo. Mezi nejoblíbenější destinace většiny Čechů se stále řadí Chorvatsko. To nabízí nejen krásnou přírodu a teplé moře, ale i spoustu zábavy. Vyžití zde najdou jak rodiny s dětmi, tak i mladší cestovatelé. Jak byste se měli připravit na cestu?

Cesta autem nemusí být nejvýhodnější

Ještě před pár lety vyrážela většina turistů do Chorvatska osobním automobilem – dalo se tak výrazně ušetřit na dopravě a zároveň jste si mohli užívat všech výhod automobilu. S postupným růstem cen pohonných hmot a se zvyšujícím se počtem automobilů na silnicích se vám však může celá cesta naopak prodražit.

Většina lidí se postupně obrací k jiným způsobům dopravy například v podobě vlaku, autobusu či letadla. Pokud tedy plánujete pobyt v Chorvatsku a zároveň chcete i ušetřit, měli byste osobní automobil raději vyměnit za jednu z těchto alternativ. Ať už zvolíte jakýkoli typ dopravy, nikdy byste neměli zapomínat na kvalitní cestovní pojištění.

Naplánujte si dovolenou do posledního puntíku

Jestliže se během své dovolené chcete vyhnout problémům a nepříjemným překvapením, nejprve si ji pořádně naplánujte. V první řadě se zaměřte na to, jaký apartmán Chorvatsko budete potřebovat – zohledněte nejen počet lůžek, ale i vybavení pokoje, služby s ním spojené či jeho hodnocení. Pozornost byste však měli věnovat i okolí apartmánu, které by mělo odpovídat vašim představám o dovolené.

Tip na dovolenou:  Chorvatsko – zvolte si pro svoji dokonalou rekreaci ten nejlepší z nejrůznějších apartmánů nebo hotelů

Pokud se chcete raději držet stranou a užívat si ničím nerušený klid, bude pro vás ideální odlehlá oblast mimo centrum. Jestli je ale naopak vašim cílem poznávání Chorvatska či noční život, měli byste raději hledat ubytování poblíž centra. Zde totiž naleznete spoustu památek, špičkových restaurací, barů či obchodů. Od věci není ani vědět, kde se nachází například nejbližší směnárna či zdravotnické zařízení.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *